Αρχική Σελίδα __Επικοινωνία__
ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ
   
Εκδόσεις Συμποσίου Ποίησης
Τρίμηνο Λογοτεχνικό Περιοδικό Παραγωγής & Μελέτης
Ηλεκτρονικά Ανθολόγια
 
Ηλεκτρονικά Ανθολόγια

ΤΟ   ΣΥΜΠΟΣΙΟ   ΠΟΙΗΣΗΣ

π α ρ ο υ σ ι ά ζ ε ι

6

ν έ ε ς     π ο ι η τ ι κ έ ς    φ ω ν έ ς     τ  η ς     Π ά τ ρ α ς

 

Όσοι γράφουν κι εκδίδουν ποίηση προσβλέπουν σε μελλοντικούς υπεύθυνους αναγνώστες. Αν αυτό πραγματοποιείται, αποτιμάται η ποιότητα της ποίησης και ενθαρρύνεται η ανάπτυξή της.
Στην  Πάτρα  -σ’αυτό το χώρο- γίνονται προσπάθειες. Το Συμπόσιο Ποίησης, με αυτή του την εκδήλωση, παρουσιάζει στην πόλη έξι λιγότερο γνωστούς αλλά αξιόλογους ποιητές με την ελπίδα ότι δίνει αφορμή για έναν ευρύτερο και υπεύθυνο κατατοπισμό σχετικά με την πραγματική ποιητική πολυφωνία της πόλης μας –ώστε να υπάρξει κάποτε μια αντικειμενική εκτίμηση των ποιητικών πραγμάτων της.
Θυμίζουμε ότι κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια μια συναγωγή του ποιητικού υλικού της Πάτρας από το Συμπόσιο Ποίησης και τις εκδόσεις «Περί Τεχνών», με τον τίτλο «Αχαϊκή Ποίηση»

 

Π α ρ α σ κ ε υ ή     14     Μ α ρ τ ί ο υ     2008  -   20:30
Δικηγορικός σύλλογος Πάτρας,  Φιλοποίμενος 24       3ος όροφος

_____________________________________________________________________

Γιάννης Βούλτος
Ο Γιάννης Βούλτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Το 1995 αποφοίτησε από την Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου των Αθηνών. Το 2001 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Βυζαντινή Αρχαιολογία. Έχει εργαστεί ως αρχαιολόγος στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στις Εφορείες Βυζαντινών Αρχαιοτήτων της Κω και της Σπάρτης. Από το 2003 εργάζεται ως φιλόλογος και σήμερα υπηρετεί σε γυμνάσια της Αμαλιάδας.
Βιβλία του:  «Παρακαταθήκη», περιλαμβάνει τις εξής επί μέρους συλλογές: «Ολόγραμμα» (1990), «Η κατακρήμνιση των αστέρων» (1993) «Επί της οδού εκείνοι» (1994), «Παράλλαξις» (2004), «Νιρβανοποιείον» (2005),  «Μυστράς, Η αρχιτεκτονική των υστεροβυζαντινών ναών του» (2005) «Οκρίβαντες και Οκλαδίες» (2007)

 Ελίζα Δεμαρτίνου
Η Ελίζα Δεμαρτίνου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1961. Σπούδασε γαλλική φιλολογία στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη συμβουλευτική (MA Counseling). Εργάζεται στη Μέση Εκπαίδευση και είναι υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πατρών στις Επιστήμες της Αγωγής.
Βιβλία της: «Γυρολόγος» 1984 (εκτός κυκλοφορίας), «Το φεγγάρι φεύγει» «Αχαϊκές Εκδόσεις» 1995, «Μη μου γράφεις ποιήματα» «Αχαϊκές Εκδόσεις» 1999, «Ελεαλή»: Αφηγητής αφηγείται-ποιητής ίπταται «Περί Τεχνών» 2004

 Μίμης Κωστήρης
Ο Μίμης Κωστήρης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1939, όπου και διαμένει. Διατηρούσε μέχρι το 2000 Τεχνικό γραφείο στην Πάτρα ως τεχνολόγος μηχανικός.
Το 2007 εκδόθηκε η ποιητική του συλλογή «Της γης τα ουσιαστικά» από τις εκδόσεις «Χαραμάδα».

 Νόρα Ράλλη
Η Νόρα Ράλλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Σπούδασε Φυσική στην Πάτρα. Εργάζεται ως δασκάλα χορού. Αρθρογραφεί σε περιοδικά και εφημερίδες.
Το 2003 εκδόθηκε η ποιητική της συλλογή με τίτλο «Πες το Απόγευμα», από τις εκδόσεις «Περί Τεχνών»

Νίκος Σκούτας
Ο Νίκος Σκούτας γεννήθηκε στην Πάτρα. Είναι δικηγόρος.
Βιβλία του: Μυθιστορήματα: «ρίξε λίγο άσπρο, μη το φοβάσαι», Εκδ. Σύγχρονη Εποχή (1988) και «Ένα νησί στον ουρανό», Εκδ. Κέδρος (2003) και ποιητική συλλογή: «Πρώτο λεπτό», Εκδ. Κέδρος (2006)

 Γιάννης Τόλιας
Ο Γιάννης Τόλιας γεννήθηκε το 1956 στην Πάτρα. Ζει και εργάζεται στην ίδια πόλη.
Βιβλία του: «Μωβ σημαία» Αθήνα 1981,  «Ονειρόδραμα (1984-2001) «Περί Τεχνών» (Πρώτο κρατικό βραβείο ποίησης για τα βιβλία που εκδόθηκαν το 1984 στην επαρχία),  «Εξίτηλος χρόνος» «Αχαϊκές Εκδόσεις» 1999,  «Ο πειρασμός της νοσταλγίας» Πάτρα 2002,  «Αμαρτολόγιο» Πάτρα 2007

 _________________________________________________________________

Γιάννης Βούλτος
παρουσιάζει ο Παναγιώτης Χαλούλος, φιλόλογος-συγγραφέας

 

Ελίζα Δεμαρτίνου
παρουσιάζει ο Σωκράτης Σκαρτσής, ποιητής, ομ. Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών
 

  
Μίμης Κωστήρης
παρουσιάζει ο Αλέξης Μπεθυμούτσης, ποιητής

 

Νόρα Ράλλη
παρουσιάζει ο  Δημήτρης Κατσαγάνης, ποιητής

 

Νίκος Σκούτας
παρουσιάζει ο Γιώργος Καραχάλιος, ποιητής, καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών

 

Γιάννης Τόλιας
παρουσιάζει ο Ξενοφών Βερύκιος, ποιητής, καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών